dimecres, 24 de maig del 2017

El volcà més gran de la Terra



El volcà més gran del món es diu que és el Mauna Loa. Està situat a les Illes Hawaianes. Aquest volcà és un dels 5 que formen l'illa de Hawaii.

En Hawaià, Mauna Loa significa "muntanya alta" que li varen posar per la seva mida.

Conegut com el volcà més gran de la Terra, Mauna Loa medeix 5000m d'alçada i té un volum de 75.000m3.


Resultado de imagen de mauna loa


dimarts, 23 de maig del 2017

Records guinness de futbol



1- Màxim golejador de la història: El que ha aconseguit anotar més gols en tota la història del futbol professional ha set Pelé, amb 1282 gols.

2- El gol més ràpid del món: El gol que ha tardat menys en produirse ha estat u gol que va trigr 2 segns en produirse. Aquest gol el va anotar un jugador provinent de Sèrbia, jugador del GSP Polet de Belgrado.

3- Jugador amb més premis individuals: Ronaldo, el Braziler, ha estat l'únic jugador en aconseguir tots els premis individuals principals (Balón de Oro, FWP, MVP del Mundial, Bota d'Or, màxim golejador del Mundial, etc.)

4- Fixatge més car de la història: Cristiano Ronaldo ha set el jugador  més car de la història del futbol. E Real Madrid va pagar 96 millons de d'euros al Manchester United pel jugador portuguès.


Resultado de imagen de futbol


dilluns, 22 de maig del 2017

Coses que no pots fer a l'espai exterior

1- No pots plorar a l'espai ja que no et caurien gotes, això és perquè l'aigua a l'espai no flueix degut a la gravetat.

2- No es pot eructar ni tirar-se pets ja que la gravetat és tan baixa que resulta impossible extreure gasos del nostre cos.

3- Lògicament, tampoc es pot respirar a l'espai exterior si no és amb un vestit espacial o dins de la nau. La causa de que no es pugui respirar a l'exterior és per la gran diferència entre pressions, però també és perquè si sortissim a l'espai exterior sense un vestit espacial ens congelariem ja que la temperatura és de -150Cº.


Resultado de imagen de espacio con nave