dimarts, 28 de març del 2017

Yucatán, Mèxic

El conqueridor d'aquella zona va preguntar a un indígena que com es deia aquella ciutat i ell li va contestar: "Yucatán", que en català vol dir: Jo no soc d'aquí. El conqueridor es va pensar que aquell nom era el d'aquella ciutat i la va batejar amb aquell nom, Yucatán. 

Resultado de imagen de yucatan
 

La paraula OK

La paraula OK deriva del anglès. Aquesta paraula actualment la fem servir per dir que tot està bé. Però la història de la paraula és que durant la guerra de la successió quan les tropes tornaven a les casernes sense cap baixa, posaven en una pissarra gran, "0 killed", que vol dir 0 morts i això volia dir que tot estava bé. Actualment la fem servir també per dir que tot està bé.  

Resultado de imagen de ok

L'EVEREST:

Imagen relacionada


L'Everest, dins la serralada de l'Himalaia, és el cim més alt del món, amb 8844,4m d'alçada. Està situat a la frontera entre el Nepal i el Tibet (Xina). En nepalès el cim s'anomena Sagarmatha i en tibetà Chomolungma. El nom Everest l'hi va donar Sir Andrev Waugh, l'agrimensor general britànic de l'Índia, en honor al seu predecessor Sir George Everest.

diumenge, 5 de març del 2017

Els cangurs:



Els anglesos varen preguntar a un indígena Australià que com es deia aquell animal, i ell els contestà: "Kan-guh-ro". I d'aqu prové la paraula en anglès "kangaroo". Però en realitat "Kan-guh-ro" significa "No hos entenc"


Resultado de imagen de canguro australiano